Interactive Coloring

drag iconDrag any color from the left toolbar to an area or text in the page. A blue outline will indicate a droppable element.

drag iconOn mobile, wait a tiny bit until you drag the color drop.

Fabulistens tidløse time

Noen fortellinger fant vi i en bok, andre hørte vi og noen opplevde vi selv.

Fra tretti til førti minutter tas lytteren med inn i en verden hvor alt kan skje. Her kan man møte brautende bergtroll, gretne greske guder, pinglete protagonister, gjerrige gubber og en og annen sulten skillpadde. Noen av fortellingene har alvorlige temaer, andre er lattermilde. Her finner du fortellinger beregnet på voksne, mens andre er barnevennlige, og noen er selvopplevd, noen er hørt og noen kommer fra den store kulturarve. Alt dette er helt opp til lytteren.

Dette er en forestilling hvor lytterne selv velger hva de ønsker å høre. Og lytteren kan være enten alene eller i en gruppe eller klasse. Dette er et fortellerprogram som blir fortalt en til en eller til en større gruppe.

Hvordan foregår dette? På forhånd har fortellerne laget en liste over mulige fortellinger man kan lytte til. På listen finner man tittelen på fortellingen, hva fortellingen handler om, hvem den kan egne seg til og hvor lang den er. Så er det opp til lytteren selv å sette sammen programmet hun eller han ønsker å høre. Om man er en gruppe, for eksempel i barnehagen, kan de vokse gå sammen med barna og bestemme på forhånd hvilke fortellinger de vil høre. Kanskje barna til og med kan få i oppdrag i være en budbringer for hva som skal fortelles.

I en skoleklasse kan elevene lese igjennom listen og på den måten for de også lesetrening og øving i demokratiske valg.

Fortellerforestillingen egner seg i mange sammenhenger: på biblioteker, i barnehager og hjemme hos noen.

Programmet har to ”variasjoner”, en som foregår på engelsk og norsk og framføres av David Ambrose fra Wales og Mimesis Heidi Dahlsveen fra Norge. Og en versjon som er ren norsk og som framføres av Mimesis Heidi Dahlsveen.

ProduksjonsarkFab

[ssba]