Yrsa – en historie du ikke kjenner

Hun var en gjeter, en dronning og sin fars datter, elskerinne og kone. Kjemper forutså den uønskede Yrsas fødsel. Aldri var hun en datter, men hun ble kone og dronning i to riker, men da hun møtte Beowulf var det hele over. Jeg ønsker at du skal høre hennes fortelling, en fortelling om en usedvanlig kvinne som sies å ha levd 5 – 600 e.kr.

Heidi Dahlsveen har skapt denne fortellerforestillingen gjennom å studere ulike kilder. Hun har satt sammen fragmentert informasjon for å skape en helhetlig opplevelse. Gjennom eksperimentering og et komparativt arbeid har hun funnet fram en kvinnefortelling fra den nordiske sagaen. Fortellerforestillingen handler ikke bare om den tragiske heltinnen Yrsa, men også dronning Olava i Saksland.

Instruktørhjelp: Gudrun Glette

Varighet 40 minutter

Passer for ungdom og voksne.

Tidligere framført i Etne, VGS i Oslo, Deichmanske bibliotek i Oslo, Wien, Roma og Warzava.

Se mer her.

ProduksjonsarkYrsa

[ssba]