Interactive Coloring

drag iconDrag any color from the left toolbar to an area or text in the page. A blue outline will indicate a droppable element.

drag iconOn mobile, wait a tiny bit until you drag the color drop.

Belle, beist og andre brølere – en fortellerkonsert om humor! – gjennomført våren 2008

28. april, for hundre år siden, brenner et hus ned på en gård i La Porte i USA. I ruinene finner man et kvinnelik uten hode, og dermed åpenbarer det seg en utrolig fortelling om misunnelse, grådighet, kjærlighet og massemord. Det store spørsmålet er: Hvordan er det mulig at en enkel jente fra landsbygda i Norge skal vise seg å være et feminint speil av Ridder Blåskjegg, et ekko av den greske Medea, en realisering av Shakespeares Lady Macbeth?

Dette var en fortellerkonsert som ble gjennomført med støtte av norsk kulturråd og FFUK.

I fortellerkonserten fikk man høre fortellinger hentet fra norsk folketro, liv og lyst, og fortellingen om massemorderen Belle Gunnes. Jeg hadde hentet fram ukjente norske folkeeventyr og satt det sammen med fortellingen om Belle Gunnes, og musikeren Britt Pernille Frøholm rammet det hele inn med sin harding fele.

Vi gjennomførte 10 konserter spredt over flere steder i Norge.