Dette var en DKS forestilling for ungdom. Forestillingen tok utgangspunkt i den følgende opplevelsen:

Jeg var overveldet av frykt.

Jeg satte meg på stolen som var opphøyd av en platting. Og prøvde vel å finne en eller annen form for indre ro. Og prøvde å stole på de såkalte indre bildene. Jeg prøvde å se det for meg. Et ektepar, en ung mann blir født osv 

Men virkeligheten var et betonggulv og en blendende spot.

Frykten tok overhånd. En overveldende følelse av redsel besatte min kropp og alt som kunne gå galt gikk galt. Knærne ristet nok til å gi utslag på Richters skala, jeg svettet i panna, under nesa, under armene og mellom beina, jeg lespet med en kraftig pust på stemmen. Jeg var tørr i munnen, samtidig som spyttet rant ut av min som  en geleaktig flod.  Fortellingen raste som en emosjonell berg og dalbane. Schizofrenien var på høydepunktet, jeg prøvde å lire av meg historien, samtidig som jeg tenkte – denne historien burde jeg ikke ha fortalt, dette er ikke et sted jeg burde ha vært. Ja, egentlig burde jeg ikke ha vært født.

 Og der nær kanten av et scenisk sammenbrudd, får jeg øye på i noe høyre øyekant. En hånd hever seg. Jeg kvekker til, hjertet hopper slik det hopper når du havner i en kraftig turbulens. Jeg snur meg mot hånden. Det er min egen hånd, min egen hånd som lever sitt eget liv. Som har bestemt seg for å redde meg ut av denne situasjonen. Hånden kjører en solo presentasjon. Og avrunder seansen slik et fly nødlander. Men uten den oppmuntrende klappen kapteinen av flyet får. Det hele var over og alt var slik det må være i det sorte hull. Trykkende stille.

Hvem skulle trodd jeg noensinne ville vrake en fortelling på den måten.

Fagkomite – Kulturrådet 2014 – 2019

Fagkomite – Kulturrådet 2014 – 2019

 Kulturrådet følger opp arbeidet med implementering av konvensjonen i Norge og er Kulturdepartementets fagorgan i denne sammenhengen. De siste årene har Kulturrådet arbeidet med informasjon og bevisstgjøring om konvensjonen, og gjennomført målrettet kunnskapsbygging i...

Master 2013

Master 2013

I 2013 begynte jeg å undervise og veilede på master i estetiske fag. 

Kromosomer – meningsproduksjon – 2013

Kromosomer – meningsproduksjon – 2013

 Artikkelen er publisert i anatologien: Estetikk og samfunn Tekster mellom samtidskunst og kunstdidaktikk - utgitt av Fagbokforlaget.  facebooktwitterinstagram

Jeg vil ha saft

Jeg vil ha saft

Dette er et av de fortellerprogrammene jeg har gjennomført oftest Saft er godt. Saft fyller munnen med ein (må si EIN for det høres så godt ut) søt smak og sildrer lekent nedover halsen. Saft er laget av bær. Om det bare var så enkelt.Lillegutt vil ha saft. Saften er...

Lær meg å se 2002

Lær meg å se 2002

”Lær meg å se” besto av fortellerstunder hver eneste Fredag over en periode, med start våren 2002. Fortellerstundene ble gjennomført fortellere ved Fortellerkontoret Munn & Mæle, samt andre inviterte profesjonelle fortellere.   Ved hver enkelt gang fikk...

Snøfnugg 2000

Snøfnugg 2000

Dette var en lekende fortellerforestilling bestående av rytmer, regler og musikalitet om nisser, snø og fnugg. Forestillingen ble utviklet sammen med musiker Lene Gravlie. Forestillingen var på barnehageturne i 2000   facebooktwitterinstagram

Vestre toten Bibliotek 2014

Vestre toten Bibliotek 2014

Her arbeidet jeg med nyankomne over fire ganger. Hensiktene var at de skulle fortelle personlige fortellinger som kunne egne seg på radio. 

Nyhetsbrev

Du kan melde deg på Skaldskurs nyhetsbrev som kommer en gang i måneden. I nyhetsbrevet får du en oversikt over muntlig fortellerkunst i Norge.