Stjæle sølvender – en musikalsk fortellerforestilling om lykke

Dette er en musikalsk fortellerforestilling som tar lytterne med til et bortenfor sted. Forestillingen handler om Askefisen, misunnelige brødre og en konge som ikke kan få nok av ting som ikke finnes. Selvfølgelig er et troll med. Gjennom lyder og rytmer og fortelling blir lytteren tatt med inn i en verden hvor både det forventede og det uventede må skje. Forestillingen bygger opp et lydlig landskap som rammer inn fortellingen og gir en følelse av det som skjedde der og da, foregår i rommet her og nå.

Den musikalske fortellerforestillingen er rettet mot barn og familier med barn. Passer best for 6 år og oppover.

Fortellerstillingen er utviklet i samarbeid mellom fortellerkunstner Mimesis Heidi Dahlsveen og komponist Martin Hirsti – Kvam. Forestillingen framføres i samarbeid Det Norske Kommerorkester.

Mimesis Heidi Dahlsveen har arbeidet som profesjonell fortellerkunstner nasjonalt og internasjonalt siden 1996. Hennes hovedfokus som forteller er å samtidsaktualisere tradisjonelle fortellinger. Hun er også førstelektor i muntlig fortellerkunst ved OsloMet.

Martin Andreas Hirsti-Kvam er en komponist som jobber med ulike musikalske uttrykksformer: fra akustisk ’konsertmusikk’ til mer konseptuelt-orienterte verk, alltid i et forsøk på å gi nye perspektiver til hva musikk, lytting og live fremføring kan innebære.

Det Norske Kammerorkester har fra starten i 1977 utviklet seg til å bli et av de fremste kammerorkestre på den internasjonale konsertarena. Orkesteret har gjestet konsertsaler over store deler av Europa, USA, og Asia flere ganger.