Langt herfra finnes det en by som heter Ougadogo. Grunnen til at byen heter det, skal dere nå få vite.

Ougado betyr kjempeslange. Og Ougadogo var en vakker by, den var ren og velstelt. Der i byen bar trærne frukter året rundt og folk kunne drikke det reneste kildevann. Og var byen vakker, var ikke menneskene som bodde i den mindre vakre. Kvinnene vandret rundt som gaseller, med duvende bryster og vuggene hofter. Deres hår var vakkert dekorert og de bar fargerike klær. Mennene var sterke og stolte. Og de hadde mange barn. For en mann med en stor familie er rik mann. Og deres hjem, det var ikke et hjem som ikke hadde diamanter, edelsteiner og gull. Så Ougadogo var en vakker, rik og fruktbar by.

Slik åpner fortellerforestillingen med en fortelling fra Burkina Faso utviklet sammen med Issaka Sawadogo. Forestillingen var beregnet på barn. Bildet i dette innlegget er forøvrig bestefaren til min yngste sønn med slektinger i Burkina Faso. 

Geita som svigersønn og andre fortellinger

Geita som svigersønn og andre fortellinger

Forestillingen hadde premiere i Wales i 2019. Gjennom humor og energi, tar fortelleren Mimesis Heidi Dahlsveen med oss til den norske fortellertradisjonen. Folkeeventyrene og sagnene forteller om det absurde, vulgære og underlige som oppstår når man vokser, bor og...

Gygra – beist og brud 2020

Gygra – beist og brud 2020

Forestillingen hadde premiere i Berlin 2020. Dette er fortellinger om kvinnfolket slik hun framstår i sagatradisjonen og norrøn mytologi. Det er hun som taler der andre ønsker hun skal tie, det er hun som blottlegger de harde fakta og styrer de skjebner som står...

Common future Common Ground 2019-2021

Common future Common Ground 2019-2021

Common future Common Ground er et Erasmus + prosjekt som ser på bruk av fortelling i konflikter. Partnerne kommer fra Kosovo, Kypros, Nederland, Norge og Romania. 

Kampen Skole 2017

Kampen Skole 2017

På Klassekampen skole hadde jeg fortellerstunder for fjerde- og femteklassinger.

FELT 2018 – 2019

FELT 2018 – 2019

I 2018 og 2019 var jeg en del av forskergruppen FELT, hvor jeg blant annet lærte roboten Leonardo å fortelle en fortelling. 

Skaldskur 2018

Skaldskur 2018

SKALDSKUR AS er et produksjons- og utviklingsselskap for scenekunst, muntlig fortelling, litteratur, musikk, tverrkunstneriske uttrykk og møtepunkter med forskning. Vi utforsker nye narrativer og visningsformater og konsepter som forener kunst, vitenskap og politikk,...

The goat as son in law – Alden Biesen februar 2020

The goat as son in law – Alden Biesen februar 2020

 Sammen med blant annet Abbi Patrix opptrådte jeg med norsk folkeeventyr i Alden Biesen, Belgia.  Mimesis Heidi Dahlsveen har arbeidet som fortellerkunstner siden 1996  i både inn - og utland. Hun  deltatt på flere festivaler og i to EU prosjekter som omhandler den...

Berlin 2020

Berlin 2020

I Berlin hadde jeg tre dagers kurs for UDK og to forestillinger. 

Common future Common Ground 2019-2021

Common future Common Ground 2019-2021

Common future Common Ground er et Erasmus + prosjekt som ser på bruk av fortelling i konflikter. Partnerne kommer fra Kosovo, Kypros, Nederland, Norge og Romania.